Schomstraat 66 - 3582 Koersel-Beringen

BBQ

BBQ is voor ons geen verhaal van vlug wat vlees of vis op een rooster te gooien en bij hoge temperaturen trachten om verbranden te voorkomen. BBQ is bij het mezzehuis altijd een Low & Slow verhaal. Dit wil zeggen dat we op de gas BBQ of de Oklahoma Joe nooit boven de 150 Celsius zullen werken. Hierdoor blijft de vis en het vlees super sappig en droogt het niet uit. Het nadeel van deze methode is dat het wat langer duurt. Maar dat nemen we er heel graag bij.

Bij BBQ’en bij de klanten thuis kiezen we voor de gas BBQ. Hier kunnen we indien gewenst ook de rooksmaak toevoegen door middel van houtsnippers.

Bij BBQ bij ons, bakken we steeds op de Oklahoma Joe. Dit is een Amerikaanse BBQ, waar de warmtebron komt van hout dat in een aparte verbrandingskamer brandt. Het vlees of de vis komt nooit in contact met de vlammen waardoor verbranden quasi onmogelijk is. Het rook aroma geeft een specifieke smaak aan de gerechten.

Het vlees halen we hiervoor ook bij lokale producenten. De vis halen we in de vis groothandel die een dagelijkse verse aanvoer heeft.